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Barcelona Secreta

Estas son las mejores bravas de Barcelona según nuestros lectores

¡Ay, las bravas! Divino pecado. No hay bar bueno con bravas mal hechas. Podrán ser diferentes, innovadoras, con algún añadido, pero siempre son seña de identidad en las cartas de nuestros bares. Nosotros ya hicimos nuestra ruta y concluimos que las mejores patatas bravas de Barcelona eran estas, pero en esta ocasión le toca el turno a los lectores. Por eso hemos preguntado a través de nuestra cuenta de Instagram cuáles son vuestras bravas imprescindibles de Barcelona y estas han sido las respuestas.

Lee todo el artículo.

miniguide

Spanish/Argentine film Elsa y Fred speaks of love, hopes and dreams. An appropriate name for this “gastrobar” opened last year by Argentinean sisters Camila and Sofia with Catalan head chef Ramon.

Inspired by the elegance and warmth of a 1950’s Europe, Elsa y Fred reinvents the classic tapas bar, infusing fresh, seasonal Mediterranean cuisine with international touches. The kitchen never closes – start off the morning with a breakfast of fresh-baked croissants, muesli with Greek yogurt & honey, French toast or ham & eggs.

During the day they serve cocas and sandwiches like the Pastrami with Caramelized Onion, Arugula and Mustard Sauce. Choose from traditional tapas such as patatas bravas or Mushroom Croquettes or experimental offerings like Mussels with Lime, Ginger & Coriander or Tuna Tartare with Beets & Fresh Cheese.

Finish with the Carrot Cake or Strawberry Stew with Balsamic Pepper Reduction & Vanilla Ice Cream. On weekends and holidays they serve brunch, during the week lunch for €13.50, and dinner runs about €25 a head. Ask for recommended wine pairings, try the homemade vermouth (a local specialty), sangria or sample one of over a dozen designer gin ‘n’ tonics or traditional cocktails.

https://miniguide.es/venue/elsa-y-fred

Spotted by locals

I love this cozy spot, decorated so warmly it feels like you’re a guest in someone’s living room. The sofas, fireplace, long wooden tables and fresh flowers are so inviting this is one of those places you can easily spend a whole morning or afternoon in, catching up on a good conversation, reading the newspaper or working with your laptop.

Mostly frequented by locals, it’s a family business with charming Argentinian born sisters Camila and Sofia running the place and Camila’s husband Ramon in charge of the kitchen. He cooks up tasty and original tapas like red tuna tartar with cheese and beetroot or roast beef on a crispy onion coca with their “secret” sauce, as well as all kinds of sandwiches, cakes and a great lunch daily menu.

I highly recommend this spot for anyone visiting the Born neighborhood or Ciutadella Parc, it makes for a great local stop whether you want to have breakfast, lunch or a light tapas dinner.

http://www.spottedbylocals.com/barcelona/elsa-y-fred/

Skyscanner

En el Born encontramos Elsa y Fred, un local de cocina creativa que le da un toque de diferente al clásico bar de tapas. Pero vamos a lo que vamos porque aquí las bravas adquieren una nueva dimensión, por algo son de las mejorcitas de la ciudad. En Elsa y Fred, las bravas vienen acompañadas por un suave alioli hecho con ajo asado, un toque de salsa brava y pimienta negra. ¡Buenísimas!

http://www.skyscanner.es/noticias/las-10-mejores-bravas-de-barcelona-0?tm_medium=social&utm_campaign

Conócenos

Situado en uno de los rincones más tranquilos del Barrio de Sant Pere, entre un aire neoyorkino y de carácter francés, se encuentra Elsa y Fred. Con sus 5 primeros años de rodaje, Elsa y Fred ha sabido captar la atención de todos aquellos que pasan por esta zona y seducirles con las delicias de sus platos, convirtiéndose en uno de los restaurantes de moda preferidos de Barcelona. Con una oferta basada en una excelente diversidad de tapas y platillos elaborados con productos de calidad muy bien seleccionados de la mano del Chef Ramón Miracle Segura, este gastrobar ha logrado destacarse entre la gastronomía local.

Elsa y Fred reinventa el clásico bar de tapas, haciendo una cocina creativa con una sutil inspiración en la cocina internacional. Con un cuidado especial en la presentación, respetando al máximo los sabores originales de cada uno de sus ingredientes. Cuando elaboramos un plato, lo hacemos único, ponemos en él toda nuestra pasión y creatividad.